kürtaj

Van kürtaj dediğinizde kliniğimiz karşınıza çıkacaktır. Kürtaj işlemi, kliniğimizde güvenli ve hijyenik şartlarda yapılmaktadır. Kliniğinizi gezerek görebilirsiniz.

Hasta bilgileri kesinlikle gizli tutulur. Bilgileriniz kesinlikle elektronik ortama taşınmaz.

Vakum Yöntemi ile Kürtaj Güvenli

Kürtaj işleminde vakum yöntemi ile ve rahim içini kesinlikle kazımadan yapmaktayız.

Van kürtaj yapacak yer veya Van kürtaj yapacak doktor olarak Van bulunan kadın doğum kliniğimize gelerek işleminizi gerçekleştirmeniz gerekir. Van kürtaj işlemi için uzun bir zamana ihtiyacınız olmayacak. Kliniğe giriş çıkış süreniz çoğu zaman toplam 30 dakikayı geçmez.

Van kürtaj yapan kadın doğum uzmanı için kliniğimize gelince  göreceksiniz ki Van kadın doğum kliniğimizde, kürtaj işlemi son derece hijyenik ve güvenli bir şekilde ister lokal anestezi ile isterseniz de uyutularak yani genel anestezi ile vakum kürtaj yapılmaktadır.  Rahim içini asla kazımadığımız ve vakum kürtaj yaptığımız için daha sonraki gebeliklerinizde hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

Vakum kürtaj işleminizi yaparken en iyi kadın doğum kliniği olarak isterseniz bilgilerinizi hiçbir kayıt altına almadan yapabilmekteyiz.  

Vakum kürtaj yapılmadan önce ultrason ile muayene yapıp rahim içinde gebeliğin olup-olmadığını yerleşim pozisyonunu, haftasının uygun olduğunu, rahmin şekil ve duruş pozisyonunu teyit ettikten sonra işlemi ona göre yapılmaktayız.

Vakum kürtaj yapıldıktan sonra ultrason ile tekrar rahim içini kontrol ederek parça kalmadığından emin olduktan sonra işlem sonlandırılmaktadır. 

Hiç doğum yapmamış bayanlarda genel anestezi daha uygun bir seçenek olurken normal doğum yapmış bayanlarda lokal anestezi ile kürtaj seçeneği değerlendirilmelidir.

Gebeliğin erken haftalarında gebelik kesesi ultrasonla rahim içinde görünmeyebilir. Bu durumlarda ya bir süre bekleyip keseyi görmek gerekir ya da kürtaj işlemini yapıp kanda gebelik hormonu ile takip etmek gerekir eğer gebelik hormonu 36 saate bir yarı yarıya düşüyorsa gebelik sonlanmış demektir.

Gebelik hormonu(b-hcg) 1500 mlU/ml iken vajinal ultrasonla; 5000 mlU/ml iken de abdominal ultrason ile gebelik kesesini görmek gerekir. Hatta bizim klinikte üst düzey bir ultrason kullanıldığı için 1500 mlU/ml olduğunda karından bile gebelik kesesini görebilmekteyiz.

Vakum Kürtaj yaparken çok dikkat etmek gerekir. Eğer dikkat edilmez ise sonuçları çok ağır olabiliyor. Basit bir enfeksiyon olabileceği gibi rahim delinmesi, asherman sendromu dediğimiz rahim içi yapışıklıklar, hatta rahim alınmasına kadar gidebilir.

Kürtaj için kliniğimizi 05050336565 numarasından arayarak ‘’kürtaj fiyatı ne kadardır?  2022 kürtaj fiyatı nedir? Veya kürtaj fiyatı 2022 ne kadardır? ’’ diye soranlar olmaktadır. Aslında kürtaj yapan doktor kimdir, kürtaj yapan kadın doğum doktoru tecrübeli midir? steril bir yer midir? Nasıl bir yöntem seçecek? Gebelik haftası ne kadardır? Bunların tek tek irdelenmesi gerekir.  

Vakum kürtaj işlemi için kürtaj yapan doktorun mesleki tecrübesi olması ve steril şartlarda yapılması gerekir.

Kürtaj(küretaj) sadece gebeliğin sonlandırılması yani bebek aldırma  için kullanılan işlem tek değil bazen tedavi amaçlı bazen de tanı amaçlı yapılmaktadır. Medikal açıdan revizyonel kürtaj, fraksiyonel kürtaj, dilatasyon kürtaj gibi tipleri mevcuttur.

Kürtaj Nasıl Yapılır?

Vakum kürtaj işlemi kliniğimizde vakum kullanılarak ve genel anestezi eşliğinde yapılmakta yaklaşık 5-7 dakika gibi kısa sürede bitmektedir. Hasta işlemden sonra en fazla 30 dakika dinlenerek işine geri dönebilir.

Kürtaj işlemi eskiden küret denilen ucu keskin aletlerle yapılmaktaydı. Günümüzde artık vakum aspirasyonu dediğimiz teknik kullanılarak yapılıyor. Burada kullanılan aletler büyük bir vakumun ucuna bağlanan karmen kanül ve aspirasyon işlemini yapan gebelik haftasına göre kalınlığı değişen plastik uçlardan oluşur. Bu uçlar her hastaya özel açılarak dispozable dediğimiz tek kullanımlık olup işlem sonrası atılmaktadır.

Vakum kürtaj öncesi hastanın kendisinin ve eşinin kan grubu bilinmelidir. Kan uyuşmazlığı varsa özellikle fetal kalp atımı olan gebeliklerde kan uyuşmazlığı iğnesi ilk 72 saat içinde yapılmalıdır.

İşlem sırasında genel veya lokal anestezi uygulanır. Hasta genel anestezi istiyorsa işlemden en az 2 saat önce herhangi bir şey yememiş olmalıdır. Lokal anestezi yapılacaksa böyle bir açlık dönemine gerek yoktur. Lokal anestezi genellikle daha önce normal doğum yapmış hastalarda tercih edilebilir. Genel anestezi uygulanacak hasta işlem öncesi damar yolu açılır ve hastaya yapılan ilaçla hastada sedo-analjezi yani uyku hali oluşturur. Hasta bu aşamadan sonra hiç bir şey duymaz. Sonrasında hastaya spekulum takılır. Uygun temizlik yapıldıktan sonra gebelik haftasına göre serviks dilate edilerek genişletilir. Sonrasında uygun boyutta plastik kanül seçilerek gebelik ürünü aspire edilir.

Kanunlar 10 haftanın üzerinde kürtaj işlemini kesinlikle yasaklamıştır. 18 yaşından gün almış her kadın kendi rızası ile müdahale yaptırabilir. Rahat olabilirsiniz. Hijyenik koşullarda bebek aldırma konusunda çok önemlidir. Bunun için merdiven altı kliniklerden uzak durmanızı önemle belirtmek isteriz. Bu tarz yerlerde yapılan kürtaj işlemi güvenli değildir risk teşkil eder ve kadın sağlığını tehlikeye atar. Çocuk aldırma sonrası enfeksiyonlara sebep olabilir. Bu nedenle merkezimizi rahatlıkla ziyaret edebilir ve bize güvenebilirsiniz. Sağlığınız için bu konuyu ciddiye almanızı öneririz. Bazı kişiler daha ucuz kürtaj yapmak için merdiven altı yerleri uygun görmektedir ve sonrasında pişmanlıklar yaşamaktadır.

DETAYLI BİLGİ VE RANDEVU TEL: 0505 033 6565

Kürtaj İşlemi Ağrılı Mıdır?

Uygun anestezi ve ağrı kesiciler kullanıldığında her hangi bir ağrı duyulmaz. Kişinin ağrı eşiğine de bağlı olarak işlem sonrasında adet sancısına benzer bir ağrı hissedilebilir.

Sedo-anestezi yapıldığında hasta kürtajın hiçbir kısmını hissetmez, işlem sırasında 5 dakika gibi kısa süreli bir uyku haline geçer işlemi bittikten 5 dakika sonra uyanır ve 30 dakika sonra yürüyerek gidebilir.

Kürtaj Sonrası Ne Gibi İlaçlar Vermekteyiz?

Vakum kürtaj işlemi sonrasında eğer kişinin enfeksiyonu varsa ona göre antibiyotik vermekteyiz. Eğer enfeksiyonu yoksa geniş spektrumlu bir antibiyotik ile kan sulandırıcı ilaç yazmaktayız. Kan sulandırıcıyı neden yazmaktayız? Çünkü hiçbir vakum kürtaj işlemimizde rahim içini kazımamaktayız ve kanama az olacağı için kan sulandırıcı ile biraz kanama olsun diye yazmaktayız. Hiçbir kürtaj yapan kadın doğum uzmanı kürtaj sonrası kan sulandırıcı kullanmamaktadır. Sadece bunu bizim klinik yapmaktadır. Çünkü rahim içini kazımıyoruz.

Eğer rahim ağzı yarası ya da akıntı varsa bunlar muayenede saptanır ve iltihap giderici fitiller ve haplar yazılır. Eğer fitil yazıldıysa kanama tamamen geçtikten sonra kullanılmaya başlanmalıdır.

Kürtaj Sonrası Kanama Olur mu?

Van kürtaj sonrası adet kanamasına benzer şekilde bazen bir haftaya kadar süren kanama olabilir. Bazen de lekelenme olup hemen bitebilir. Nadiren kanamalar leke şeklinde daha uzun sürebilir. Kanama 10 günden uzun sürerse mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Kürtaj Sonrası Parça Kalabilir mi?

Genellikle Van kürtaj sonrası ultrason ile kontrol edilmesine rağmen bazen gözle görülmeyen parça kalabilir. Kürtaj yapıldıktan 20 gün sonra kontrole gitmek gerekir. Kürtaj sonrası parça kalıp kalmadığını 20 gün geçmeden net anlaşılmaz. Eğer parça kalmasından şüpheleniliyorsa ve parça çok büyük değilse 20 gün sonra tekrar kontrol edip kürtaj sonrası parça kaldığını kesinleştirdikten sonra müdahale etmek gerekir.

Kürtajın Riskleri Nelerdir?

Kürtaj işlemini sanıldığı kadar basite de almamak gerekir. Öncellikle kürtaj yapan doktorun tecrübesi çok önemli. Eğer kürtaj yapan doktor çok tecrübeli değilse neler olabilir.

Rahim delinmesi hatta barsak delinmesi, anestezi başarısızlığına bağlı şiddetli ağrı, rahim ağzının (serviks) daha önceki enfeksiyonlarına bağlı aşırı dar olması ve buna bağlı olarak işlemin yapılamaması, aşırı kanama olması ayrıca rahimde, servikste veya vajinada oluşabilecek enfeksiyonlar, anesteziye bağlı her türlü problemler(Nefesin kesilmesi, kalbin durması), asherman sendromu denilen rahim iç kısmı dokusu olan endometriumun zedelenmesine bağlı olarak rahim içinde yapışıklık olması sonrasında adet görememe veya gebe kalamama vb. birçok şey olabilir.

Kürtaj Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vakum kürtaj işlemi bittikten yarım saat sonra yürüyerek gidebilirsiniz. Bizde kürtaj olduktan sonra çoğu zaman hastaya işlemi yapmadığımızı söylediğimizde hasta işlemin hala yapılmadığına inanmaktadır. Kliniğinizde kürtaj işlemi çok kısa ve basit yapılmaktadır. Kürtaj yapıldığı andan itibaren hasta adet gördüğünü varsayarak hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Kürtaj sonrasında hemen normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Van kürtaj yapıldıktan yaklaşık yarım saat sonra işlerinize geri dönebilirsiniz.

Van’da kürtaj sonrası kanama devam ettiği süre zarfında ilişki önerilmez. Kanama bittikten sonra ilişki yaşanabilir. Kürtaj işlemi adet başlangıcı gibi düşünülebilir. Adet gören bir bayan nasıl hareket edecekse kürtaj olan bayan da o şekilde hareket edecek. Adet olan bir bayan ne zaman havuza veya denize girecekse kürtaj olanda o zaman girebilir.

Kürtaj Yapmak İçin Doğru Zaman Nedir?

 Genellikle kürtaj için önerilen en uygun zaman bir hafta kadar adet gecikmesi sonrası işlemin yapılmasıdır. İşlem yapılmadan önce gebelik kesesinin ultrason muayenesinde rahim içinde görülmesi gerekir. Bu şekilde gebeliğin bir “dış gebelik” olmadığı da anlaşılmış olacaktır. 

 DETAYLI BİLGİ VE RANDEVU TEL: 05050336565 ÇEKİNMEDEN ARAYABİLİRSİNİZ.  BİLGİLERİNİZ GİZLİ TUTULUR.

Kürtaj Sonrası Fazla Kanama Olabilir mi?

Kürtaj olurken emin ellerde iseniz kanamanız pek olmaz. Hafif bir kanama olursa da rahim dokusu olan miyometrum kasıcı ilaçlar damar yolundan verilince kendiliğinden durur. Fakat kürtaj olduktan sonra 10 gün içinde durmayan kanama ve ağrı olması rahim içinde parça kalma ihtimalini düşündürerek ve hemen tekrar kürtaj yapan kadın doğum uzmanına başvurmalıdır.

Kürtaj sonrasında parça kalması rahim kasının tam olarak kasılmasını önleyerek kanamaya sebep olabilir. Bazen parça kalmasına bağlı kanamalar, işlemden birkaç gün sonrasından itibaren de başlayabilir.

Tüm bu problemlerin oluşma riski, işlemin tecrübeli kişiler tarafından dikkatli ve hijyenik ortamlarda uygulanmasıyla son derece azalır.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Eğer genel anestezi ile kürtaj yapılmışsa ilk gün için biraz sersemlik hissi, bulantı, halsizlik, hafif kasık ağrısı ve hafif kanama olması normal kabul edilir. Şikâyetler genellikle birkaç saatten sonra azalacaktır.

Kürtajdan sonra belli süreyle 2-10 gün arasında hafif, pıhtısız vajinal kanamalar normaldir. Bazen işlemden sonra hiç kanama görülmeyebilir, bazen de belli sürelerle ara ara kanama şikâyetleri olabilir. Genel olarak beklenen kanamanın gittikçe azalarak devam etmesinden sonra kesilmesidir.

Genel anestezi ile kürtaj yapılmışsa işlemden yaklaşık yarım saat sonra yemek yenilebilir. Yemekler hafif tutulmalı, karnını tam doyurmaktan kaçınılmalı aksi takdirde bulantı olabilir.

Kürtaj sonrası hekimin reçete ettiği ilaçlar düzgün şekilde kullanılmalıdır.

İstenmeyen bir gebeliğin kürtaj edilmesinden hemen sonraki ay gebe kalınabilir. Eğer kürtaj işlemi düşük veya ölü bebek nedeniyle yapılmışsa 3 ay gebe kalınmaması önerilir. Bu süre sonunda rahim kendini tam olarak toplayabilir.

Van vakum kürtajdan hemen sonra banyo yapılmasının her hangi bir sakıncası yoktur. Fakat enfeksiyon riski nedeniyle vajinal duş yapılması önerilmez.

Kürtaj Sonrası Ne Zaman Adet Görülür?

İstenmeyen bir gebeliğin kürtaj edilmesinden yaklaşık 45-50 gün sonra adet görülür, eğer kürtaj işlemi düşük veya ölü bebek nedeniyle yapılmışsa yaklaşık 30 gün sonra adet görülür.

Kürtaj İçin Düşük Hapı Var mıdır?

Düşük yapan hap veya düşük olması için hap arayan çok kişi olmaktadır. Henüz sağlığa zarar vermeden sağlıklı olarak rahim içindeki gebeliği sonlandıran bir hap ya da iğne yoktur. Kullanılan çeşitli ilaçlar gebenin sağlığı üzerinde ciddi riskler oluşturabilir. Özellikle gebeliğin rahim içinde olduğu teyit edilmeden bu ilaçların kullanılması büyük sağlık sorunlarına yol açar. Keza böyle düşük yapıcı hapların kullanılması ve satılması da kanunen yasaktır.  

Adet gecikmesi durumunda kullanılan adet söktürücü ilaçlar ise eğer kişi gebe ise hiç bir etki yaratmaz ve adet görmeye sebep olmaz. Adetin sökülmesi amacı ile alınan bu tür ilaçlar boş yere vücuda yüksek dozda hormon yüklenmesine sebep olur.

Bir gebeliğin varlığını sonlandırmak için en pratik ve güvenilir yöntem kürtaj yapan kadın doğum uzmanına gidip kürtaj olmaktır.

Kürtaj Sonrası Ne Zaman Spiral Takılabilir?

Spiral uygulaması kürtaj işleminin hemen sonrasında aynı seansta uygulanabileceği gibi işlemden bir ay sonra normal adet döneminde de yapılabilir.

Spiralin normal şekilde takılabilmesi için rahim ağzında yara (erozyon) veya iltihap (cervicit) bulguları olmamalıdır. Eğer ki bu bulgular varsa önce onların tedavisi sağlanmalıdır. Ayrıca kişilerde daha önceden nedeni belirsiz adet düzensizlikleri veya kasık ağrıları da olmamalıdır.

Bekârete Zarar Vermeden Kürtaj Yapılabilir mi?

Gebelik haftası ileri değilse ve kızlık zarının yapısı uygun ise özel aletlerle zarar vermeden kürtaj yapılabilir. Bu durum biraz tecrübe isteyen bir konudur.

DETAYLI BİLGİ VE RANDEVU TEL: ÇEKİNMEDEN ARAYABİLİRSİNİZ.  BİLGİLERİNİZ GİZLİ TUTULUR. 0505 033 65 65